Menu

BOJUTSU

Bojutsu, kan oversættes fra japansk som "stav teknik". Bojutsu er en japansk kampdisciplin, hvor stav-våbnet der anvendes i denne forbindelse kaldes for bō, der betyder "stav". Stave som våben er formentlig en af de tidligeste våbenarter, der blev anvendt af mennesket. Teknikker der anvendes i forbindelse med bō er slag, stød og 'sving'. I dag praktiseres bōjutsu i forbindelse japansk budo for eksempel inden for den ældre form for kendo, kenjutsu, iai-jutsu og karate. En nyere form, American Bojutsu har gjort bæltesystemet fra hvid til sort bælte, til en integreret del af den moderne Bojutsu. En form vi træner i klubben er American Bojutsu sammensat med selvforsvarsteknikker samt moderate input fra anden kampsport. Det gør vi for at få et mere komplet system.

Grundlaget for Bujutsu (den Japanske krigskunst) findes langt tilbage i Japans konfliktfyldte historie. Etableringen af Samuraiklassen tog sin begyndelse tilbage i 900 tallet, da den herskende del i Japan slog sig op som militære ledere og etablerede mindre private hære. I tiden frem blev denne tendens forstærket af politiske uroligheder der gjorde det stadig sværere at kontrollere de magtfulde familier rundt i landet som forøgede deres hære og militære magt. Urolighederne brød ud i regulær borgerkrig mellem Lehnsherrer kaldet Daimyoer i Muromachi perioden (1392 – 1573) og tiden fremefter. Det gav grundlag for udviklingen af militærkunsten, såvel som de individuelle kampfærdigheder Bujutsu, til brug på slagmarken. I den lange borgerkrigsperiode udvikledes Bujutsu sig gennem den løbende anvendelse af nye strategier, våben og deres anvendelse.

Med sine historiske forankring og kampfærdigheder udviklet til brug i kamp, modsat moderne sport og konkurrencesystemer, gør dette system til et både interessant, men også effektivt kampsystem at tage del i. Sideløbende med udviklingen af fysiske færdigheder, lægges der ydermere vægt på centrale principper om hvordan man bør leve gennem kvaliteter såsom moral, respekt og disciplin.

GRATIS FØRSTE MÅNED I GØRLEV

Første måned er gratis. Derefter vil kontingent være 250,- kr. for 6 måneder. 400,- kr. for et helt år (børn/voksne). Vi optager medlemmer i alle aldre dog min. 10 år. Vi træner både i Gørlevhallen og på græsset lige syd for hallen. Se tider . .

  • Vi træner ikke nogen som helst form for fri kamp med vores Bo stav.
  • Alle kan trygt komme og deltage uanset alder.
  • Bo træning giver dig en god form, mindsker stress og give dig mental styrke.
  • Du kan bruge et kosteskaft til start.